כולנו ציפינו אבל ביטקוין קצת פחות: ניתוח שלאחר החציה

למה הביטקוין לא עולה?

לפני פחות מחודש כולנו היינו בהיסטריה סביב אירוע החציה של ביטקוין שהתרחש ב-19/4/24. מבחינת חובבי הביטקוין והקריפטו זה היה יום חג, כזה שמסמל את עונת הבול ראן, אבל מבחינת ביטקוין זה היה עוד יום שישי רגיל, סביב ארוחת ערב של שבת.

למה התרגשנו?

כי זה באמת אירוע מרגש, יש פחות היצע של ביטקוין בשוק, אירוע שכולם מצפים לו ומה גם שאירוע החציה הזה היה שונה מכל אירועי החציה הקודמים. הפעם נכנסו קרנות הסל עוקבות ביטקוין למגרש והזרימו איתם כסף חדש ושחקנים חדשים לשוק, הלא גם שהמחיר הגיע לשיא כל הזמנים עוד טרם אירוע החציה עצמו, דבר שהיה חריג בנוף אירועי החציה.

אם ככה אז למה מחיר הביטקוין לא עולה?

זו השאלה שהכי הרבה שואלים אותי. באופן די אבסורדי זו שאלה שלא שאלתי את עצמי בכלל, כי אני לא מסתכלת על השקעות בכלל ובטח שלא על ביטקוין וקריפטו ברמת החודש או חודשיים, אלא לתקופות ארוכות טווח. 

אבל בכל זאת, זו שאלה מעניינת, אז הלכתי לגרפים לבדוק מה קרה באירועי החציה בתגובת המחיר ובטווח הקצר של עד חצי שנה לאחר אירועי החציה.

בחנתי שלוש מגמות:

א. מה הייתה התגובה המיידית לאחר החציה – החל מיום לאחר החציה ועד כחודש לאחריה.

ב. משך זמן תקופת הדשדוש – כמה ימים לקח למחיר לנוע סביב 10 מערך השער טרם החציה.

ג. משך הזמן עד לפריצה הגדולה – כמה ימים לקח עד שהמחיר עלה מעל 30% מערך השער טרם החציה.

יאללה, בואו נתחיל.

אירוע חציה ראשון

התרחש ב-28/11/12 ובו שער הביטקוין נסחר בשווי 12$. ניתן לראות עלייה מידיית לאחר אירוע החציה וכבר בשבוע הראשון הביטקוין הגיב בעליה של כ-9%. לאחר עליה זו הביטקוין נכנס לתקופת דשדוש ובו המחיר נע סביב 10% במשך 41 ימים (חודש וחצי) עד שהצליח להתייצב ולפרוץ. את הפריצה הגדולה של 30% בשווי הביטקוין רואים כ-54 ימים לאחר החציה, שזה קרוב לחודשיים.

מסקנה – עליה ותקופת דשדוש, פריצה מהירה לאחר סיום הדשדוש. 

להלן הגרף (אדום – ירידה; ירוק – עליה; צהוב – דשדוש סביב 10% במחיר; כחול – פריצה של 30% במחיר):

אירוע חציה שני

התרחש ב-9/7/16 בו שער הביטקוין נסחר בשווי 650$.ניתן לראות שבימים הראשונים לאחר החציה ביטקוין דשדש במחיר ואף ירד כחודש לאחר החציה ב-16%. לאחר מכן המחיר דשדש סביב אותה ירידה ורק 122 ימים (4 חודשים) לאחר החציה המחיר התייצב ופרץ את ה-10% עלייה. מהרגע שביטקוין פרץ את העליה של 10% לקח לו רק עוד 44 ימים (חודש וחצי) לפרוץ שיא חדש של 30% עלייה במחיר ביחס לחציה.

מסקנה – דשדוש וירידה, תקופת דשדוש ארוכה ופריצה מהירה יחסית לאחר סיום הדשדוש. 

להלן הגרף (אדום – ירידה; ירוק – עליה; צהוב – דשדוש סביב 10% במחיר; כחול – פריצה של 30% במחיר):

אירוע חציה שלישי

התרחש ב-11/5/20 בו שער הביטקוין נסחר בשווי 8,800$.ניתן לראות שכבר בשלושת הימים הראשונים שלאחר החציה ביטקוין הגיב בעליה של 14% במחיר, מה שכן, לאחר מכן הוא נכנס לתקופת דשדוש של 71 ימים (כחודשיים וחצי) בהם המחיר נע סביב 10% ביחס לשער החציה ורק לאחר התקופה הזו הצליח לפרוץ את מחסום ה-10%. מהרגע שפרץ את ה-10% לקח סה”כ 9 ימים לפרוץ את המחיר ולקבוע שיא חדש של 30% ביחס לשער החציה.

מסקנה – עליה מהירה, תקופת דשדוש ארוכה, אך לאחר סיום הדשדוש פריצה מהירה לעליה של 30%.

להלן הגרף (אדום – ירידה; ירוק – עליה; צהוב – דשדוש סביב 10% במחיר; כחול – פריצה של 30% במחיר):

אירוע חציה רביעי (ונוכחי)

התרחש ב-19/4/24 בו שער הביטקוין נסחר בשווי 63,800$. ניתן לראות שבימים הראשונים הביטקוין דשדש בימים הראשונים לאחר החציה, אך כבר בשבועיים הראשונים הוא ירד ב-10%. לאחר הירידה המחיר התייצב וכעת אנו עדיין בתקופת דשדוש של 26 ימים, שזה כבר חודש, נכון ליום כתיבת המאמר.

להלן הגרף (אדום – ירידה; ירוק – עליה; צהוב – דשדוש סביב 10% במחיר; כחול – פריצה של 30% במחיר):

טבלה מסכמת

מסקנות מאירועי החציה

א. בראש ובראשונה שאין מספיק מדגם מייצג לאירועי חצייה בביטקוין – ארבעה אירועי חציה הם לא משהו שאפשר להבין התנהגות מחיר מייצגת.

ב. ניתן לראות שבטווח המיידי של כמה ימים לאחר אירוע החציה תגובת המחיר עשויה להיות עליה ירידה, או דשדוש, אין חוקיות בכלל. החוקיות היחידה שמתקיימת בכל אירועי החציה היא שקיימת תקופת דשדוש בטווח של חצי שנה אחרי כל אירועי החציה. מפה ניתן להסיק שתקופת דשדוש בהחלט מאפיינת את אירועי החציה וזה משהו שאפשר לצפות לו.

ג. ולכן הירידה שראינו בחציה הנוכחית, לרבות תקופת הדשדוש אינה חריגה בנוף ואף רגילה, ראינו אותה באירוע החציה השני ב-2016.

ג. השערה שלי (כי אין מספיק נתונים) – ככל והייתה ירידה בתקופה של עד חודש לאחר החציה, כך תקופת הדשדוש סביב 10% תהיה יותר ארוכה, מה שעשוי לקרות באירוע החציה הנוכחי.

ד. מהרגע שביטקוין פרץ והתייצב על 10% משך הזמן לפריצה הבאה של 30% היה מהיר יחסית, כלומר תקופת הדשדוש יכולה להיות ארוכה, אך הפריצה היא די מהירה (ביחס לתקופת הדשדוש).

מה שניתן לקבוע בצורה די ברורה היא שבהסתכלות רחבה (ולא ברמת היום עד חודש) השפעת אירוע החציה על ערך הביטקוין באה לידי ביטוי מספר חודשים לאחר אירוע החציה ועד אז אפשר לצפות לתקופת דשדוש בו המחיר ינוע סביב 10% פלוס מינוס.

איך אפשר להסביר את הירידה והדשדוש אחרי אירוע החציה ולמה לוקח זמן לערך הביטקוין לעלות? 

  • משקיעים וסוחרים רבים מצפים לאירועי החציה המיוחלים. הציפייה לעלייה במחיר יכולה להוביל לרכישות לפני האירוע עצמו, כפי שראינו בחציה הנוכחית שמחיר הביטקוין הגיע לשיא כל הזמנים של 73,000$ עוד טרם החציה עצמה. לאחר אירוע החציה, יכולה להיות תקופה של דשדוש עד להתייצבות או אפילו ירידה זמנית עד שהשוק מגלם את המציאות החדשה של היצע מופחת.
  • החציה מפחיתה את קצב ייצור הביטקוין, אך היא לא משנה את ההיצע הקיים במיידי. לוקח זמן עד שהשפעות הפחתת ההיצע מורגשות ומחלחלת בשוק, זה עשוי לקחת כמה חודשים.
  • רווחיות הכורים מושפעת מאירועי החציה וזה מכיוון שהתגמול שלהם מצטמצמים בחצי. לאחר אירועי חציה ייתכן מצב בו חלק מהכורים ימכרו את הביטקוינים שברשותם כדי לכסות עלויות ולגשר על כך שכעת הם מקבלים תגמול נמוך יותר. מכירה של כורים עשוייה להביא לירידה במחיר הביטקוין.
  • לאור רווחיות הכורים שיורדת, ייתכן מצב בו כורים ינטשו את הכרייה, מה שיביא לכך שקושי הכרייה ירד (ואיתו גם עלויות החשמל) וכורים חדשים יכנסו למערכת ויהיו פחות לחוצים למכור וזה עשוי להסביר את תקופות הדשדוש והעליות שהיו באירועי החציה הקודמים.
  • חשוב להגיד שערך הביטקוין מושפע מהרבה מאוד גורמים ובין היתר מתנאים כלכליים רחבים יותר, מצב גיאופליטי, רגולציה, התפתחויות טכנולוגיות ועוד. גם בימים אלו ביטקוין ואיתו כל שוק הקריפטו מושפעים מחדשות האינפלציה והריבית ועשוי להיות מושפע מהתפתחויות גיאופוליטות כמו שראינו במתקפה של איראן על ישראל.
 
מקווה שהמאמר הזה עשה סדר בשאלה – למה הביטקוין לא עלה למרות אירוע החציה המרגש.
בברכה ידע זה כח,

קריפטו וומן

 

המשיכו לעקוב אחריי

התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או לא מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.