מה נשתנה ה-Halving הזה מכל החציות

הפעם זה באמת אחרת

במאמר הקודם כתבתי על אירוע החציה – כל הסודות וההשפעות, שם תיארתי מהו אירוע החציה ואת האופן בו הוא השפיע עד כה על מחיר הביטקוין ושוק הקריפטו בכלל. במאמר תיארתי איך הסקייל האחרון לפני אירוע החצייה מתאפיין בהתייצבות המחיר שנקבע בין התחתית לשיא בין אירועי החציה.

אבל הפעם קרה משהו מאוד מיוחד. 

לראשונה ביטקוין שבר את שיא כל הזמנים עוד לפני אירוע החציה עצמו שצפוי להתרחש ב-18/4/23 (הנתון מתעדכן ולכן אל תראו בו כתאריך סופי). ממש היום ביטקוין נגע ב-72,300 דולר בעוד שהשיא הקודם היה 69,000 דולר לפני שלוש שנים ב-2021. אז מה שונה אירוע החציה הזה מהקודמים?

“כסף חדש” ומשקיעים חדשים

כוחות השוק דומיננטים יותר, יש שחקן חדש במגרש – קרנות הסל על ביטקוין. כמות הכסף שזרמה לקרנות הסל מגיעה ל-50 מיליארד דולר תוך פחות מחודשיים מיום השקתן בינואר 2024. מדובר בסכום כסף נאה מאוד, אך מעבר לכך מדובר בשחקנים חדשים שעד כה החשיפה לביטקוין היתה מורכבת עבורן וכעת קל ופשוט להם להחשף לביטקוין. בין המשקיעים הללו ניתן למנות גופים מוסדיים, חברות ושוק ה-Retail של המשקיעים הפרטיים. עד כה כלל השחקנים הללו שרצו להשקיע בביטקוין מבלי להתעסק עם הקניה והחזקה במטבע עצמו נאלצו להסתפק בהשקעה במוצרים שיש להם נגיעה הדוקה לביטקוין : מניות כרייה כמו Marathon Digital Holdings או בחברות שמחזיקות ביטקוין כמו MicroStrategy. חשוב לציין שגם אפשרות זו הייתה רלוונטית בעיקר עבור מי שבקיא בעולם הקריפטו. מהיום, כל גוף מוסדי ומשקיע יכול להחשף לביטקוין בלי הסיכון שגלום בהשקעה במנייה בודדת או ברווחים/הפסדים ותחזיות של אותה החברה ולמעשה לא להיות תלויים באף אחד למעט במחיר הביטקוין עצמו.

בעלי המאה הם בעלי הדיעה?

מעבר לכמות הכסף שנכנסה לשוק, קרה משהו מאוד מעניין באישור תעודות הסל על ביטקוין. לראשונה ביטקוין קיבל לגיטמציה ע”י הרשות לנירות ערך האמריקאית וע”י מנהלות הנכסים הגדולות בעולם כמו Blackrock, Fidelity ועוד. בכך ביטקוין עבר סוג של “הכשרת השרץ” ממטבע שעד לא מזמן היה נחשב כסורר, מסוכן ופונזי ע”י בעלי המאה והדעה בעולם, הלא הן אותן מנהלות נכסים (למעט קאת’י ווד, מנכ”לית Ark Invest, שכבר כמה שנים מאמינה גדולה בביטקוין). 

אינני יודעת אם “הכשרת השרץ” נעשתה כי אותם שחקנים באמת הבינו את טיבו ואיכותו של ביטקוין או שמא הם הבינו שהרכבת נסעה ואם לא יעלו עליה בזמן הם יפספסו אותה לגמרי. מה שבטוח זה שמהרגע שהם נכנסו, השתנו כללי המשחק.

עבור משקיעי מיינסטרים שלא מבינים את ביטקוין ולא יודעים לאמוד את אמונתם במטבע, בין אם זה העתיד או פונזי קלאסי, אמירה של מנהלות הקרנות מהווה “גושפנקה” לכך שגוף גדול ובעל השפעה עשה את הבדיקות וה-due diligence הנדרש כדי להשקיע בו או להקים מוצר פיננסי כמו קרנות סל. באופן זה משקיעים רבים מרגישים שהם יכולים להסתמך על “דעתם של גדולים” ולהשקיע עם פחות חששות ותחושת ספוקלציה (רק אציין שאיני טוענת שבדיקות נאותות של גופים בהכרח מעידות על טיב ההשקעות, טענתי היחידה היא שזה משפיע על דעות המשקיעים).

 

 

בגרות השוק או ציפיית השוק?

ביטקוין עדיין צעיר אך בוגר יותר וכך גם המשקיעים שלו. עם 15 שנות ניסיון שיש לביטקוין בעולם אי אפשר להגיד שיש מספיק מדגם מייצג או  סטטיסטיקה מהימנה, אך עדיין ניתן לזהות דפוס ומגמה שחוזרים על עצמם של התנהגות שוק סביב אירועי החציה. התופעה הזאת בהחלט יוצרת ציפיות של השוק וכידוע לנו – ציפיות השוק הן כח חזק מאוד ולעיתים אף מייצרות את המציאות בפועל, מה שיכול להביא לעליות או ירידות חדות בשווקים. 

אני יכולה להעיד שבמרוצת הזמן יש הרבה יותר אנשים שמבינים את המושג אירוע חציה או בול ראן, ניכר שהשיח הזה הרבה יותר ברור ומדובר ולכן ציפיות השוק בשילוב קרנות הסל שהנגישו את ביטקוין להמונים יכול להביא לתופעות שלא ראינו עד כה, כמו נגיעה בשיא של ביטקוין עוד טרם אירוע החציה עצמו. כל מה שנשאר לראות זה מה יקרה אחרי אירוע החציה עצמו.

יחד עם זאת, זכרו שלכל תקופת עליות מתלווה מיד לאחריה תקופה של ירידות, הן כואבות וגדולות, שם נמדדים המאמינים לטווח רחוק והמשקיעים בעלי כח הסיבולת, יש מי שיגידו – המשקיעים החכמים.

אין לראות באמור כייעוץ או המלצה להשקעה, כל הנכתב במאמר הינו על סמך דעתי האישית בלבד ולמטרות מחקר ולמידה. 

 
בהצלחה, 
קריפטו וומן.

המשיכו לעקוב אחריי

התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או לא מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.