איך משתמשים בארנק דיגיטלי?
במדריך זה אסקור את אופן השימוש בארנקים דיגיטליים. שימו לב שהחומר יודגם על ארנק מסויים שהוא ארנק חם, אך הקונספט זהה בין הארנקים השונים.
כמו כן, מזכירה לכן את המדריך הכל על ארנק דיגטלי שכדאי לקרוא אותו לפני קריאת מדריך זה על מנת להבין את חשיבות ואופן בחירת ארנק חם או קר.
בואו נתחיל. בהצלחה.
מפתח פרטי
לכל ארנק דיגיטלי יש מפתח פרטי (Seed) – אוסף של בין 12-24 מילים באנגלית שמהווים אמצעי לגיבוי ושחזור המטבעות שלנו במקרה ושכחנו את הסיסמה לארנק או שאבדה הגישה אליו. בעת ביצוע הרשמה לארנק יוצג לכם המפתח הפרטי.
המפתח הפרטי, כשמו כן הוא, פרטי לחלוטין ולכן אסור למסור אותו לאף אחד! הוא למעשה הגישה למטבעות שלנו. על כן, גבו את המפתח הפרטי שלכם ושמרו אותו לעצמכם בלבד. רצוי לכתוב אותו בדף נייר ולא לשמור ברשת. גם על זה הרחבתי במדריך הכל על ארנק דיגטלי.
גישה למפתח הפרטי (ארנק חם מסוג edge לדוגמא):
הפקדה ומשיכה של מטבעות
לכל ארנק יש כתובת אותה מוסרים לאנשים על מנת לקבל מטבעות (כתובת נקראת גם מפתח ציבורי. אני מעדיפה לקרוא לזה כתובת כדי לא לבלבל אתכן עם מפתח פרטי).
כתובת מהווה נמען – לאן נרצה להפקיד מטבעות. כתובת נראית כך (לא להיבהל, ניתן להעתיק אותה):
במידה ותרצו לשלוח מטבעות – לחצו Send והקישו את כתובת הנמען שנמסרה לכם. שימו לב שמהרגע ששלחתם את הכסף אין חזרה. לכן וודאו שהכתובת תקינה.
במידה ותרצו לקבל מטבעות – לחצו Request ואז תופיע הכתובת שלכם, אותה צריך למסור למי שרוצה לשלוח לכם מטבעות.
כך נראה המסך בארנק חם מסוג edge:
אם הבנתן את העקרון הזה, הבנתן איך ניתן להשתמש בכל ארנק – פתיחת ארנק, חילוץ המפתח הפרטי וגיבוי, שליחה או קבלה של מטבעות.
דגשים
- שימו לב להבדל בין מפתח פרטי (אוסף של 12-24 מילים) לבין כתובת (שנקראת גם מפתח ציבורי).
- מפתח פרטי הוא סוד, בעוד שכתובת היא ציבורית וניתן לתת אותה במטרה להפקיד אליה מטבעות.
- ברגע ששלחתן מטבעות לא ניתן לחזור אחורה בזמן ולכן וודאו שהכתובת אליה אתם שולחים נכונה. השוו מספר תווים בהחלה, באמצע ובסוף.
- בתור התחלה העבירו סכום קטן כדי לוודא שהבנתן והכל עובד כמו שצריך.
התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או לא מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.