קרנות סל ביטקוין

ביטקוין חגג לפני כמה ימים יום הולדת 15, המתנה הפעם שווה במיוחד.

הרגע שלו חיכה כל שוק הקריפטו! האמת זה רגע היסטורי ויש לו משמעויות רבות אותן אפרט במאמר זה.

אתמול, אחרי שש שנים של נסיונות ודחיות רבות, אישרה הרשות לניירות האמריקאית (ה-SEC) באופן סופי הקמה של 11 תעודת סל (ETF) על ביטקוין.

מזה בכלל תעודת סל?

תעודת סל היא נייר ערך בורסאי, מעולמות שוק ההון, שמונפק על ידי תאגיד פיננסי, לדוגמא – בית השקעות. תעודות סל נסחרות בבורסה לניירות ערך ומאפשרות למשקיעים לעקוב אחר נכסי בסיס כגון: מדדי מניות, מדדי איגרות חוב, שערי מטבע חוץ, סחורות ועוד. מחיר תעודת סל נגזר מהמחיר של הנכס אחריו היא עוקבת.

במקרה של תעודת סל על ביטקוין, מדובר במוצר פיננסי שעוקב אחרי שער הביטקוין והקרן אמורה להחזיק כמות ביטקוין ביחס 1:1 לפי שוויה, כלומר על כל דולר שמושקע בקרן הסל יש שווי ביטקוין בהתאם.

למה זה מרגש? יש כמה סיבות:

1. מעכשיו אנשים פרטיים, משקיעים גדולים, חברות וגופים מוסדיים יוכלו להחשף לביטקוין במסגרת שוק ההון המסורתי, זה יהפוך את ביטקוין להשקעת מיינסטרים ונגישה יותר למרבית האוכלוסיה שעד כה היה להם חסמים פסיכולוגים וגם טכנים.

2. מדובר בצעד רגולטורי ענק – ביטקוין וקריפטו בכלל הם מטבעות ונכסים חדשים שעד כה הרגולציה לא ידעה כיצד להתמודד איתם, שלא נדבר על חשש מהלבנות הון, שימוש בכסף שאינו דרך המערכת הבנקאית ועוד. באישור קרנות הסל, יש אישור רגולטורי גם לקרנות עצמן וגם לביטקוין כאפיק השקעה מקובל.

3. ביטקוין מקבל לגיטמציה בקרב גופים מוסדיים – זוהי בשורה מדהימה. ראינו בעבר לא מעט מנכ”לים של בתי השקעות, אפילו וורן באפט האגדי, יוצאים נגד ביטקוין באמירה שאין לו שום ערך. ולכן שמנהלי נכסים מהגדולים בעולם , נותנים לביטקוין לגיטמציה, אבל בעיקר נותנים בו אמון, זו אמירה משמעותית ומרגיעה עבור גופים מוסדיים אחרים ועבור המיינסטרים להכנס לתחום ולהבין שאולי וורן באפרט טעה 🙂 (ממש מעניין אותי לשמוע אותו בימים אלו). 

4. עידן חדש – סעיף זה הוא הנחה אישית שלי (ואיני יועצת השקעות ואל תראו את זה כהמלצה). אני מאמינה שהבשורה הזו מביאה איתה עידן חדש עבור ביטקוין והערך שלו לעולם, מהיום ביטקוין לא יהיה מזוהה רק עם פשעים והלבנות הון ויראו בו את הבשורה האמיתית שהוא מביא לעולם, אני מאמינה שתעשיית הקריפטו תקבל אף היא לגיטמציה ותתחיל לפרוח, לרבות חברות שעוסקות בתחום ומפה יצאו עוד תעודות סל גם על מטבעות אחרים.

 היתרונות של קרן סל עבור המשתמשים

  • נגישות למשתמשים – אין צורך בהתעסקות עם בורסות קריפטו, אלא רק עם קניה של נירות ערך באמצעות בית ההשקעות או הבנק.
  • פשטות בשימוש- אין צורך בהחזקה של ארנק דיגיטלי וגיבוי המפתח הפרטי, דבר שהרבה נרתעים ממנו ומהווה התעסקות שאיננו רגילים אליה בשוק המסורתי. כמשקיעות, אנו רגילות לכך שמחזיקים עבורנו את הנכסים עצמם (ניירות ערך בבבית ההשקעות, כסף בבנק וכו’) ולכן קרן סל בהחלט עונה על ההגדרה הזאת – אין צורך בהחזקה פרטית, אלא באמצעות נירות ערך רגילים שהבנק או בית ההשקעות שומר עבורינו.
  • אפשרות להשקעה במוצרים פטורים ממס, כמו קרן השתלמות בניהול עצמי בתשואות גבוהות וללא תשלום מס.

חסרונות של קרן סל עבור משתמשים

  • דמי ניהול – החזקה של קרנות כרוכה בעלות של דמי ניהול שוטפים שלא קיימים בהחזקה עצמית. הלא גם שדמי הניהול יהיו יקרים יותר מאשר בתעודות סל מסורתיות כמו S&P500 ועשויים להשתנות בהמשך בהחלטת הקרן המנהלת. בהמשך אפרט את דמי הניהול של כל קרן.
  • המטבע לא באמת שלכן – אתן רק חשופות לשער שלו. היתרון של ביטקוין הוא החסרון של קרן סל. ביטקוין הוא מטבע מבוזר, כזה שלא נשלט ע”י אף גוף/ מדינה או ממשלה, זה בניגוד לקרנות סל שהן גורם מתווך וריכוזי שמחזיק עבורכן במטבע ומנהלות אותו עבורכן. דעתי האישית היא שקרנות סל טובות עבור סחורות שלא הייתי רוצה להחזיק אצלי בבית, כמו נפט, חיטה וסחורות אחרות. ביטקוין בניגוד לזה, ערכו האמיתי נובע בין היתר, מהאחזקה הישירה בו והבעלות הבלעדית, זה תמיד טוב ובטח במקרי קיצון של קריסת כלכלה של מדינה, הדפסות כספים ועוד.
  • בסופו של יום מדובר בנירות ערך ושוק ההיצע וביקוש שלהם לא תמיד עוקב אחד לאחד אחרי השערים של הסחורה אותם הם משקפים. ספציפית בביטקוין כבר ראינו קרן סל של גרייסקייל שלא תמיד עקבה אחרי שער הביטקוין בדיוק, זה קורה מכמה סיבות, אבל בגדול זה כמו שקרן נדל”ן לא תמיד משקפת את שווי הנדל”ן האמיתי.
  • סיכונים שכרוכים בהחזקה ע”י משמורן גוף שלישי – פריצות אבטחה, פשיטת רגל של המשמרון, מקרה קיצוני, אך ראינו שבורסת הקריפטו הגדולה FTX שהייתה משמורן למשתמשים שלה, כבר פשטה רגל.

השפעות של קרנות הסל על שווי הביטקוין ושוק הקריפטו

איני נביאה או יועצת השקעות ומה שאכתוב הוא דעתי האישית בלבד ולא מהווה המלצה או ייעוץ השקעה.
buy the rumor sell the news – בטווח הקצר השוק כבר מתמחר זמן רב את אישור קרנות הסל ואפילו יש מצב שיהיו ירידות בדרך. עד לרגע פרסום הפוסט (כמעט 24 שעות אחרי ההכרזה), ביטקוין הספיק לעלות מ-45,000 דולר ל-49,000 דולר ולחזור ל-46,000 דולר.
בטווח הרחוק, ביטקוין יהפוך למיינסטרים עבור אנשים פרטיים, גופים ומשקיעים גדולים מה שיעלה את הביקוש ולפיכך עשוי לעלות את ערכו. זה בנוסף לכך שביטקוין הולך ונהיה נדיר יותר עם הזמן (מבחינת קצת הכרייה).
 

דמי ניהול וסימולי קרנות הסל

דמי הניהול שיגבו הן יחסית יקרות לדמי ניהול מסורתיות כמו S&P500, אך עדיין קיים ניתן לראות שונות גבוהה בין החברות וניסיון למשוך משקיעים:
 

1. BlackRock :IBIT – דמי ניהול 0.25% (דמי ניהול 0.12% עד 12 חודשים ראשונים או עד שהקרן תצבור 5 מיליארד דולר).

2. ARK :ARKB – דמי ניהול0.21% (דמי ניהול 0 עד 6 חודשים ראשונים או עד שהקרן תצבור מיליארד דולר).

3. Fidelity : FBTC -דמי ניהול 0.25% (דמי ניהול 0 עד יולי 2024).

4. Invesco :BTCO – דמי ניהול 0.39% (דמי ניהול 0 עד 6 חודשים ראשונים או עד שהקרן תצבור 5 מיליארד דולר).
 

5.Hashdex :DEFI- דמי ניהול 0.9%.

6.VanEck :HODL – דני ניהול 0.25%.

7. Valkyrie :BRRR – דמי ניהול 0.49% (דמי ניהול 0 עד 3 חודשים).

8. Grayscale :GBTC – דמי ניהול 1.5%.

9. WisdomTree: BTCW – דמי ניהול 0.3% (0 דמי ניהול ל-6 חודשים ראשונים או עש שהקרן תצבור מיליארד דולר).

10.Franklin :EZBC- דמי ניהול 0.29%.

11. Bitwise :BITB- דמי ניהול 0.20% (0 דמי ניהול ל-12 חודשים או עד שהקרן תגיע ל-5 מיליארד דולר).


בנימה אישית

קרנות סל על ביטקוין הן הזדמנות גדולה לתחום הקריפטו  ולמשקיעים רבים, עם זאת הערך האמיתי של ביטקוין הוא בהחזקה הפרטית שלו, אם אין לכן מפתח פרטי אין לכן ביטקוין. 
ביטקוין הוא הנכס היחיד שאפשר להחזיק אותו בהחזקה ישירה מבלי שיש התערבות של גוף שלישי ששולט ומנהל עבורי את הנכסים ומקבל עליו החלטות, כן..זה דורש אחריות. 
ה-7/10/23 גרם לי להבין אפילו יותר את הערך הגדול בלקיחת אחריות על עצמי ועד כמה זה חשוב גם בהיבט של החזקת הנכסים שלי באופן פרטי וישיר. למה זה חשוב? אם אי פעם ניסתן להעביר כסף בבנק ונתקלתן בסירוב, זה בטח גרם לכן להבין כמה מנדט יש לבנק לקבל החלטות על כסף שהוא שלנו.
תלמדו, תחקרו ותבינו מה מתאים לכן ואת אופי השוק, מה שבטוח, אל תקנו מתוך לחץ ו-FOMO (פחד מהחמצה), לרוב זה גורם להפסדים.
 
אם חשקה נפשיכן בהחזקה פרטנית, אז ממליצה לכן לקרוא את המדריך לאיך קונים ומוכרים קריפטו והכל על ארנק דיגיטלי.
ואם אתן עדיין מעדיפות להחשף לביטקוין דרך שוק ההון המסורתי, אז אני אישית מנהלת תיק המניות המסורתי שלי במערכת אקסלנס, עליה אני ממליצה.
 
בהצלחה,
 
קריפטו וומן.
 

אי אפשר בלי איזה גרף מעניין

בכתום – כמות המחזיקים ביטקוין 5 שנים ומעלה, שחור – מחיר הביטקוין. רק שתתרשמו
 

 
 
  

דיסקליימר | האמור אינו מהווה ייעוץ או המלצה להשקעה. כל המוצג הינו דעה אישית ולמטרות חינוכיות בלבד וכל פעולה באחריותכן.ם בלבד

 

 

המשיכו לעקוב אחריי

התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או לא מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד. 

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. נטלי

    תודה רבה. עשית לי סדר

    1. Crypto Women

      תודה רבה על הפרגון וכיף לשמוע

  2. נטלי

    איך זה שלמספר 1 ומספר 11 ברשימה שלך יש את אותו סימון? Ibit

    אם אני רוצה לרכוש דרך ברוקר ישראלי. אקסלנס במקרה. אלו תעודות זמינות לי לרכישה?

    1. Crypto Women

      תודה על תשומת הלב, תיקנתי

התגובות נעולות.