סיכום 2024 – לא כל השקעה נולדה שווה

שוק הקריפטו מוכיח שעולם ההשקעות משתנה

במישור האישי והלאומי שנת 2024 הייתה שנה קשה במדינת ישראל ואף במפה הגיאופוליטית העולמית, יחד עם זאת היא הייתה שנה מרתקת בעולם הקריפטו ושנת חלומות למשקיעים בתחום. מצד אחד, ראינו את שווי שוק הקריפטו נוסק עם גידול של 98% ומסכם את השנה עם שווי של 3.3 טריליוון דולר. לצד נתון מרשים זה, ראינו תשואות תלת ספרתיות ששברו שיאים במספר מטבעות, מצד שני, היו גם כמה כאלה שלא עמדו בקצב התשואות וכאלו שאפילו היו הפסדיים.

חשוב להגיד ששנת 2024 הייתה באמת שנה מיוחדת עם הרבה אירועים מחוננים – השקת קרנות הסל בארה”ב, אירוע החציה וירידה בהיצע של ביטקוין ותקופת הבחירות בארה”ב עם בחירתו של טראמפ לנשיאות, שידוע כמי שנחשב לידיד בתחום הקריפטו  והביטקוין שמבטיח לקדם אותם. לא פלא שביטקוין לבדו עשה 120% תשואה שהתחיל את השנה בערך של 42,000 דולר וסיים אותה ב-93,000 דולר.

חשוב לי להגיד – אל תכנסו ל-FOMO מהנתונים, כי בשוק הקריפטו יש זמנים של ירידות כואבות שלא קורות באף שוק מסורתי ולכן תמיד חשוב לנהל סיכונים ולדעת שלכל תקופת עליות קיצוניות יש תקופת ירידות קיצוניות.

כידוע לקוראיי, אני אוהבת נתונים ולכן על מנת לסכם את שנת 2024  ביצעתי ניתוח שמתבסס על סקירה של 20 המטבעות המובילים בשווי שוק בנטרול מטבעות יציבים, לצד מטבע PEPE – שלא יכולתי להתעלם ממנו 🙂 , כי איך אפשר להתעלם ממטבע שהוא בדיחה שעושה תשואה של 1,437% בשנה? כזה שוק משוגע!

בסוף הניתוח, אערוך השוואה לשוק המניות המסורתי כי זה מסקרן. בסופו של דבר, אין דרך טובה יותר להבין את ההבדלים בין שני העולמות מאשר להציב אותם זה מול זה.

כשסיכון פוגש תשואה

קריפטו הוא שוק של ניגודים – מצד אחד, שוק שיודע לעשות תשואות שאף שוק לא יודע לעשות ומצד שני, סיכונים שאי אפשר להתעלם מהם. התנודתיות הגבוהה היא רק חלק מהמשוואה – מה שעולה במהירות עלול לצנוח באותה חדות, ממש כהרף עין. מעבר לכך, השוק מושפע מאי-ודאות רגולטורית, אתגרים טכנולוגיים, ותלות באמון ובקהילה. בשונה משוק ההון המסורתי, הערך של מטבעות רבים מבוסס על ציפיות לעתיד יותר מאשר על נתוני יסוד. זה שוק שמציע הזדמנויות גדולות, אך גם מחייב הבנה עמוקה, פיזור וניהול סיכונים מחושב ויכולת גם לספיגת הפסדים – כי זה השוק הזה, מטורלל ולא צפוי בכלל, כבר אמרתי.

קבלו אותם, המטבעות שהובילו את השוק בשנת 2024 (מתוך המדגם של 20 מטבעות המובילים)

  • PEPE: מטבע עם תשואה של 1,437%  דוגמה מושלמת לטרלול. מטבע Meme שהתחיל והמשיך כבדיחה ואין לי מה להוסיף עליו 🙂 
  • SUI: חדש יחסית ומפתיע, רשם 432% עדות לכך שיש מקום למתחרים חדשים בעולמות החוזים החכמים בתחום.
  • DOGE: מטבע ה-Meme הנצחי האהוב על אילון מאסק שאולי יום אחד יהפוך להיות יותר מרק בדיחה? בכל אופן, המטבע רשם תשואה של 252%.
  • XRP: הכוכב התורן של הבול ראן עם תשואה של 238% שמשקפת הצלחות משפטיות וייעודים טכנולוגיים להעברות כספים בינ”ל ופרויקטים נוספים בקנה .
  • HBAR: פלפורמה לחוזים חכמים, רשם עליה של 212%.
  • BNB: המטבע של בורסת Binance  שעלה ב 125%.

מה קרה עם ביטקוין ואתריום?

  • BTC (ביטקוין): התשואה של 120% מדגישה שוב את מעמדו כ”זהב של הקריפטו” ו”זהב דיגיטלי”.
  • ETH (אתריום): עם עלייה יחסית סולידת לשוק שמסתכמת ב 46%, האמת די איכזב ומעניין לראות מה יקרה איתו בהמשך.

יש כמה שהפסידו

  • AVAX: רשם ירידה של 7%- דוגמה לתחרות הקשה בתחום החוזים החכמים ועל אף היותו חביב בתחום הקריפטו.
  • DOT: עם תשואה שלילית אף הוא של 19%-, ממשיך להיאבק להוכיח את ערכו בשוק רווי מתחרים.
נתונים וניתוחים מעניינים

להלן טבלת התשואות ממויין לפי שווי שוק המטבעות:

 
מתוך המטבעות שנבדקו – 9 עשו תשואה שנתית מעל ביטקוין בעוד ש-10 עשו תשואה שווה או מתחת לביטקוין.
 התשואה הממוצעת של 7 המטבעות המובילים, כולל ביטקוין הייתה הכי קרובה לממוצע השנתי של ביטקוין ועומד על 129%. נתון מעניין אך לא בהכרח משקף משהו לאור חוסר במדגם מייצג.
 

מה קרה בשוק ההון?

בזמן שתחום הקריפטו מספק לא מעט ריגושים, שוק המניות סיפק עליות אף הוא בשנת 2024, אך יציבות באופן יחסי. בשנת 2024, החברות הגדולות נהנו מהרוח הגבית שהביאה איתה הבינה המלאכותית, חדשנות טכנולוגית ומגמות צמיחה ברורות:

  • אנבידיה (NVIDIA): עם תשואה של 171%, היא הייתה המובילה הבלתי מעורערת, הודות לבינה המלאכותית.
  • מטא (Meta): עלייה של 65%, כשהיא ממשיכה להרחיב את פעילותה במטאוורס.
  • טסלה (Tesla): רשמה 62%, על רקע עלייה במכירות רכבים חשמליים.
  • מייקרוסטרטג’י (MicroStrategy) – אמנם חברת תוכנה, אך הפכה למחזיקה של מאגרי ביטקוין תחת הנהגתו של מייקל סיילור – האיש, שכנראה יעניקו לו סאטושי של כבוד.  החברה סיימה את השנה עם תשואה מכובדת של 358%. אגב, חברה נכנסה למדד הנאסד”ק לאחרונה לאור גידול בשווי השוק שלה, יחד עם זאת אינה מהווה את שבע המדניות גדולות, אך הייתי חייבת להתייחס אליה :).
לעומתם – מייקרוסופט (MSFT) הסתפקה בתשואה של 12%, למרות התמקדותה בענן ובבינה המלאכותית. אפל (AAPL) הציגה תשואה של 30%, בעוד  שגוגל Googl רשמה 35%, עם צמיחה יציבה אך לא פורצת דרך באופן יחסי לחבורתיה.
 
המדדים המוכרים והידועים:
נאסד”ק: הניב 24%, בעוד S&P 500 הציג תשואה של 23% – מספרים שמדגישים את היציבות והעלייה בשוק המסורתי.
 
טבלת התשואות לרבות המדדים, ממוין לפי שוי שוק:
 

קריפטו VS. מניות

בואו נתסכל על הנתונים מפרספקטיבה קצת אחרת – מה עשו שבעת המטבעות המובילים לעומת שבעת המניות המופלאות  בשנת 2024:

  • 7 המטבעות המובילים בקריפטו הניבו תשואה ממוצעת של 129%. נתון מעניין שהוא קרוב לתשואה השנתית של ביטקוין.
  • 7 המניות המובילות הניבו תשואה ממוצעת של 59.86%.
  • מדדי המניות המובילים והמייסטרים, נאסד”ק ו-S&P 500, הניבו 24% ו-23% בהתאמה.

הפערים ברורים: בשוק עולה ושוק טוב – קריפטו מציע פוטנציאל רווח גבוה בצורה קיצונית. יחד עם זאת, הוא מחייב הבנה עמוקה ונכונות להתמודד עם סיכון ותנודתיות. וכשיהיו ירידות, אפשר להיות בטוחים שהן יהיו חדות וכואבות.

לבלוט בעולם בו כולם משקיעים

בימים שלנו השקעות הפכו לנחלת רבים, קבוצות פיננסיות גועשות ברשתות, משפיענים בכל מקום והצעירים מחפשים למקסם רווחים ולצמצם שעות עבודה במטרה להדביק את קצב האינפלציה.

אבל בעוד שהרוב עושים את ממוצע תיק השוק ומשקיעים במניות והמדדים המוכרים כמו S&P 500 או דומיו, ייתכן שדווקא ההזדמנויות האמיתיות מגיעות למי שמוכנה לקחת סיכון מחושב, לפזר השקעות באופן מבוקר ולצאת מהמיינסטרים מעבר למה שכולם עושים. גילוי נאות – מחזיקה מדדים בעצמי ואין לי ביקורת על כך לרגע ומאמינה גדולה בפיזור של סיכונים והשקעות.

ביטקוין וקריפטו הם לא הבחירה הקלה – אבל כשהשוק טוב, הם מוכיחים את עצמם בגדול. ואם נמקד את תחום הקריפטו, לאורך זמן ביטקוין הוא היחיד שעד כה שבר שיאים של עצמו, גם אם נדמה שהוא כבר יקר מידי.

מה הלאה ב-2025

שנת 2025 עומדת להיות שנה מסקרנת שבה אני מאמינה שהשווקים ימשיכו להפתיע, בטח שוק הקריפטו שהוא שוק צעיר ומשוגע, כבר אמרתי? אנליסטים רבים מדברים על מגמות פוטנציאליות שעוסקות בהתפתחויות טכנולוגיות, שינויים במדיניות הכלכלית, והשפעות פוליטיות כמו כניסתו של טראמפ מחדש לזירה ועידוד תחום הקריפטו – כל אלו צפויים להשפיע על השוק. ועדיין, תחזיות לחוד ומציאות לחוד – השווקים לא פעם מוכיחים שמגמות יכולות להשתנות מהר יותר מכל תחזית.

בעוד שקריפטו יישאר זירה לתשואות גבוהות לצד סיכון משמעותי, אני מאמינה שדווקא ביטקוין ימשיך לבסס את מעמדו כמטבע מוביל, ואולי אף כחלק מהמיינסטרים. מנגד, המניות עשויות לשמור על יציבות יחסית ולהמשיך להוות עוגן למשקיעים שמחפשים פחות תנודתיות.

שנת 2025 תהיה תזכורת חשובה לכך שהשקעות הן לא רק עניין של חיזוי תשואות, אלא בעיקר של הבנת השוק, ניהול סיכונים, ויכולת להסתגל לשינויים – בין אם הם צפויים ובין אם לא.

מאלת לכולנו ומכל הלב – שנת 2025 טובה לא רק בהיבט הקריפטו וההשקעות, אלא בכל היבט ושנדע ימים טובים ושלווים, בריאות איתנה וחזרה הביתה בשלום של כל החטופים וכוחות הביטחון.

2025, אני מוכנה, מקווה שגם אתם.

דיסקליימר

המאמר נועד לצרכי מידע בלבד ואינו מהווה המלצה או ייעוץ השקעה. שוק הקריפטו והמניות טומן בחובו סיכונים, והתשואות שהוצגו אינן מבטיחות תוצאות דומות בעתיד. מומלץ לכל משקיע לערוך מחקר מעמיק ולשקול את רמת הסיכון האישית לפני קבלת החלטות פיננסיות.

 
בהצלחה, 
קריפטו וומן.
 
למדריך המעודכן של קנייה ומכירה של מטבעות קריפטו. למדריכים נוספים, לחצו כאן.
 

התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או לא מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.